Magyarország először 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, melynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása. 2017-től a program már vállalkozási ismeretek témájú tanórákkal is kibővült.

penz1A Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban a program ideje alatt több évfolyamon és osztályban valósítottuk meg a kezdeményezést. Matematika tanórákon pénzügyi témában játékos feladatokat oldhattak meg a tanulók, a gazdasági órákon csoportokban a vállalkozásismeret, illetve hitel témakörökben tájékozódhattak.

A Pénz7 alkalmából az idei tanévben két versenyt is hirdettek.

Az egyik pénzügyi témáról szól, még jelenleg is zajlik. A másik verseny keretében a vállalkozások témakörben lehetett olyan pályázatokat benyújtani, melyek a Ki lehet vállalkozó?, illetve a „Milyen egy jó vállalkozás?” kérdésekre keresték a válaszokat.

penz2A plakáton a következő feliratot olvashatták a diákok: „Pályázz és nyerj!” Ez a mondat különösen nagy sikert hozott az iskola életébe, mert lelkes 12.d osztályos tanulóink szerencsére szó szerint értelmezték a versenyfelhívást: pályáztak és nyertek! Négy diákunk, Bisztran Norbert, Marton Csaba, Nyilas Antal és Chen Dávid egy olyan saját készítésű, szakmailag hiteles, fantáziadús kisfilmet készítettek, melynek ők maguk a szereplői, és kiderül belőle, hogy miként indulhat el, hogyan működhet jól egy vállalkozás. Ezzel az alkotással a fiúk az idei tanévben elnyerték az országos pályázat szakmai fődíját, és – egyáltalán nem mellékesen – a közönségszavazáson is a harmadik helyezést gyűjtötték be.

Az országos sikert hozó pályázaton kívül születtek még egyéb értékes munkák, melyek az iskolai megmérettetésen értek el szép sikereket.

Ezúttal is gratulálunk, és további sikereket kívánunk. minden résztvevőnek!

Kollát Emese gazdasági tanár

kmaszc logo nfsz logo logo sulinet uj mo uj szechenyi terv logo kis eu logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo msoh logo small