A Toldi iskolában 17. alkalommal emlékeztünk meg a kenyér világnapjáról, amit minden év október 16-án ünnepelnek világszerte.
A világnap célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó fontos energiaforrásnak –, a kenyérnek a jelentőségére. A kenyér világnapja alkalmat ad arra is, hogy a gabonát megtermelő gazdálkodó és a kenyeret sütő pék munkájának fontosságára is rávilágítson és elgondolkoztasson bennünket.
„A kenyér világnapja – A világok kenyerei” címmel az élelmiszeripari elméleti és a sütő-cukrász gyakorlati munkaközösség kiállítását tekinthettük meg az aulában. Az iskola tanműhelyében készült kenyerek mellett a helyi vállalkozók is bemutatták kenyérválasztékukat, valamint fotókkal és receptekkel gazdag képes összefoglalón láthattuk a világ különböző kenyérféleségeit.