„A jó minőségű élelmiszer nem más, mint olcsó egészségbiztosítás.” Kik gyártanak jó élelmiszereket? Az igazi szakemberek!
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest Megyei Szervezete kezdeményezésére és szervezésében 200-nál több általános iskolás diák látogatott el hozzánk Nagykőrösre, a Toldi iskolába 2019. október 17-én.
A Dabasról, Pilisről, Albertirsáról, Ceglédről, Hernádról, Nyársapátról és Kecskemétről érkező diákok és tanáraik az iskola szakképzési területeivel ismerkedtek, valamint üzemlátogatáson voltak Kecskeméten az Univer pékségében és cukrászatában, a nagykőrösi Bonduelle Kft-nél és a ceglédi Csövi-Hús Kft-nél.
Ezen a napon a diákok nemcsak az iskolai tanműhelyi munkát láthatták, az ott készült ételeket kóstolhatták, hanem azt is, hogy a munkahelyeken milyen feladatokat tudnak végezni, ha valamilyen élelmiszeripari szakmát választanak.
A szívélyes vendéglátás során a pályaválasztáshoz kaptak segítséget a Toldi tanáraitól, diákjaitól és a program szervezőitől az ide látogató tanulók.