A hét végén szép sikerrel tértek haza Budapestről a Toldi iskola Utazás és Turizmust tanuló diákjai. A Flamenco Hotelban megrendezett versenyt megnyerték, és ők képviselik Magyarországot november végén a Francia Riviéra fővárosában megrendezendő nemzetközi versenyen. Az Iskolafejlesztési Alapítvány és a GTTP Research Award minden évben pályázatot hirdet az Utazás & Turizmus Programban résztvevő tanulócsoportok számára nemzetközi szponzorok támogatásával. Ezt a tantárgyat tíz országban tanítják, mindenhol ugyanolyan pályázatok jelennek meg- évről évre más témákkal. Idén "Sustainable Adventure Tourism" – azaz "Fenntartható kalandturizmus" volt a téma. A toldis csapat High-tech kalandok a Mátrában címmel készítette el győztes dolgozatát.

 

Toldi Nizza

A fejlett technika felhasználása a kalandturizmusban minden évszakban lehetséges. Erre jó példa az a vállalkozás, mely több helyszínen, így a Mátrában is azzal válik izgalmassá, hogy a résztvevőket kimozdítja a kényelmi zónájukból. A hegyek közt olyan extrémnek tűnő lehetőségeket kínálnak, melyek mégis megőrzik a táj értékeit. A mátrafüredi High-Tech Sportok Bázisának elért eredményeit vizsgálták turisztikai- és marketing szempontból a csapat tagjai: Bujáki Barbara, Emődi Beáta, Búza Levente, Hüll Richárd és Tháler Szilárd. Mindnyájan a 13. a osztály tanulói, érettségi előtt állnak. Felkészítő tanáruk: Bakóné Drexler Ilona.

A kiírás szerint csak két tanuló utazhat, nekik el kell készíteniük dolgozatukat, valamint a prezentációt is angolul. A nemzetközi konferencia nyelve ugyanis az angol. De az itthon maradók is sok élménnyel gazdagodtak. Meglátogatták korábban a magyarországi helyszínt, kipróbálták a segwayt, a frizbi golfot, de a pesti program, az Aquaworld szintén tetszett mindenkinek.

Az iskolában minden évben kb. 20- 30 diák vállalja a kötelező tanórán felüli kétéves tantárgy tanulását. Sok élményteli kirándulás, siker jelzi, hogy érdemes UT-s diáknak lenni.

Bakóné Drexler Ilona (felkészítő tanár)

kmaszc logo Nfsz Logo logo sulinet Uj Mo Uj Szechenyi Terv Logo Kis Eu Logo pmkik logo nak logo emmi logo itm logo